Blog-statisztika

Megnéztem a blog-statisztikámat* a 2009-es év első félévére vonatkozóan (sajnos a 2008-as adatok elvesztek a szerver-váltás során). Néhány trend, amik látszanak: az egyedi látogatóim havonta 100-150, naponta 20-40 fő között mozognak, inkább hét közben, mint hét végén olvasnak, a többség elsősorban munkaidőben, néhányan az esti órákban. Ezeknek a jellemzőknek az ingadozásai nem mutattak egy határozott irányba változást, vagy legalábbis én nem vettem észre ilyesmit.

Az egyes látogatások átlagos időtartama az év eleje óta folyamatosan növekszik, ami talán azt jelenti, hogy egyre érdeklődőbbek és hosszasabban olvasgatnak a látogatóim. Az esetek több, mint 90 százalékban könyvjelzőről kattintanak a blogomra, bő 5 százalékban a google keresőből, ismerős oldalról pedig legtöbbször Panyi Zsuzsi blogjáról (külön köszönet Neki a promótálásért). Továbbá, ha kommentelek más blogokba, akkor onnan is van kattintás, az összes pár százalékában.

Amennyire meg tudom állapítani, érdeklődés inkább a személyes természetű és a családi témájú bejegyzéseim iránt mutatkozik. Ennek örülök, viszont úgy tűnik, hogy az elemzéseimet a világ dolgairól (gazdaság, társadalom, politika stb.) inkább csak magamnak írom…

Sebaj. Ez a blog leginkább magamnak is szól, összeszedem benne a számomra fotosabb történéseket, élményeket és gondolatokat. Visszanézve a bejegyzéseket úgy látom, hogy az életem eseményei valóban egy iránnyal rendelkező folyamatba állnak össze, és nem csak találomra egymásra dobált, különálló történetek. Sosem írtam korábban naplót, és új élmény ez nekem, hogy ilyen módon tekinthetem át ezt az időszakot. Ez fontosabb nekem, mintha a látogatottság vagy a kommentek száma emelkedne - akár exponenciálisan.

* Google Reader nélkül

0 Responses to “Blog-statisztika”


  1. No Comments

Leave a Reply