a Monsanto GMO-világáról

A Monsanto multinacionális vállalat olyan génmódosított Roundup Ready növényeket hozott létre, amelyek rezisztensek az őáltaluk gyártott Roundup gyomírtó szerre, arra, amely minden más élőlényt elpusztít körülötte. A Monsanto elfogadtatta az USA ellenőrző hatóságaival és a kormányával, hogy a GMO-növények „lényegében nem különböznek” a hagyományos nemesítés útján létrehozottakkal, tehát ugyanúgy kell ezekkel is eljárni, mint a természetes társaikkal. És így már a hagyományossal való keveredés, például a szélben terjedő pollenek útján vagy elpotyogtatva, is csak egy természetes folyamat. Az eredmény egy szép új GMO-világ szörny-szülöttekkel… Ahová a „törvényes” üzlet során nem jut el a GMO-vetőmag, oda véletlenül, keveredéssel és szennyezéssel fog eljutni. Vagy esetleg nem csak véletlenül?

A Monsanto-féle hozzáállás veszélyeztetheti a világ élelmiszer-ellátásának biztonságát: szabadalmakkal védett, drága GMO-vetőmag és növényvédő szerek, monopol helyzet, a biodiverzitás megszűn(tet)ése, jogdíjak szedése - újabb eladások nélkül is, tartós függés, eladósodás, a kistermelők gyors tönkremenetele, elvándorlás vidékről a városokba… A legtökéletesebb módszer a világ népességének irányítására!

Jó arról hallani, hogy egy magyar ember, Pusztai Árpád volt az egyik legnagyobb európai ellensége a Monsanto által erőltetett, megengedő szabályozásnak. Az eredeti magokat őrizni kell, amíg csak lehet!

Ajánlott irodalom: Génmódosított élelmiszerek, Pusztai Árpád

Egy független tanulmány szerint a Monsanto GMO kukoricája szervkárosodást okoz

Ha valamibe, akkor agrártermékbe kell most fektetni

0 Responses to “a Monsanto GMO-világáról”


  1. No Comments
  1. 1 Aquapónia - átverés? at Bonifert Zoltán blogja

Leave a Reply