Ilyen nincs és mégis van

Húzós megállapításokkal közöl riportot a HVG.hu Kovács Árpáddal. Ez az ember az állam rendszereinek működését a rendszerváltoztatás óta hivatalból ellenőrző szervezet elnöke, sok éve. Ilyen kritikus megfogalmazásokat még nem olvastam tőle. Alább néhány kiollózott idézet a tegnapi beszélgetésből:

egyszerűen nincs nyoma az áldozatvállalásunknak / a kutatásfejlesztés terén az állami támogatások nagyságrendjében az európai élmezőnybe tartozunk, mégis fokozatosan leszakadunk / az okot a közigazgatás zavaraiban látom: egy olyan átmeneti állapot alakult ki, hogy a régi rendszerektől megpróbáltunk megszabadulni, elmozdulni egy más típusú vezénylési mechanizmus irányába, de ez valójában nem indult meg / a gyógyszer mellékhatása lett az erősebb / vissza kellene térni olyan igazgatási mintákhoz, amik működtek és működnek / a reformot nem tartjuk egyenlőnek különböző kísérletekkel / mivel nincs közpolitika, így a felelősség sem osztható meg / a nagyon szűk körű reformműhelyekben készülnek különböző ötletek, melyek személyfüggővé válnak / ha bizonytalanság van, akkor az államadósság kezelése sokkal nehezebb / 100 milliárdokban mérhető az a tétel, amivel tovább terheljük magunkat. Ha úgy tetszik, a koalíciós válságnak vannak anyagi következményei is / nincs harmonizálva a politika rövidtávú érdekrendszere a hosszú távú érdekrendszerekkel / a tények alapján arra számítunk, hogy ez a bizonyos megszorításos szakasz elhúzódik

És akkor autentikus forrásból olvasok az aktuális miniszterelnök-pótló belső használatú körleveléről, amiben az EU parlamenti választás után az MSZP helyzetét elemzi, a szükséges stratégiát vázolja, és kitartásra buzdítja a párttagságot. És az ex-gyurcsányista mszp-s politikus 2009. június 9-én erre azt írja: részemről rendben.

0 Responses to “Ilyen nincs és mégis van”


  1. No Comments

Leave a Reply