Töredezőben az üvegházelmélet?

A rádióban hallottam a NASA kutatója, Miskolczi Ferenc légkörfizikus állítását arról, hogy nem a szén-dioxid felelős a globális felmelegedésért, hanem másutt kell keresnünk az okokat. A NASA visszautasította Miskolczi eredményeinek közlését - szerinte üzleti okok miatt. Pár gondolat ehhez másoktól és tőlem:

A tudomány napjainkban kezdi elfoglalni a vallási tekintély helyét a társadalomban. Életünk szinte minden mozzanatáról megtudhatjuk, mi a tudomány álláspontja, s mihez érdemes tartanunk magunkat. (A tudomány a vallás szerepében).

Alexandr Cockburn radikális baloldaliként számon tartott publicista, aki A félelem rövid története című, megjelenés előtt álló könyvében úgy érvel, hogy a klímaváltozással kapcsolatos vészforgatókönyvek a félelem politikájának baloldali változatai, amelyek elvonják a figyelmet a valódi problémákról. (Klímaváltozás és holokauszt-tagadás).

Én ebben a tudományos kérdésben nyilván nem tudok igazságot tenni. De a majd’ egy hónapja a propagandáról írt bejegyzésem annyira rímel erre a jelenségre, hogy nem tudom nem szóvá tenni! Így megy ez.

0 Responses to “Töredezőben az üvegházelmélet?”


  1. No Comments

Leave a Reply