Az imádatról

Imádom a feleségemet, imádom a gyerekeimet, imádom a munkámat, imádom a szórakozást, imádom a pihenést, imádom az életet, imádom magam… De mit is jelent az imádat fogalma? Nem bonyolult, nincs benne semmi misztika: az azzal való foglalkozást, amit a nagyra értékelek. Ami a fontos az életemben, azt minél jobban meg akarom ismerni, rendszeresen időt, energiát, pénzt stb. áldozok a vele való törődésre, tisztelettel veszem körül, sőt ragaszkodom hozzá, senki el nem veheti tőlem a vele való közösséget!

Érdekes megvizsgálni, ki vagy mi az, ami a fenti kategóriámat kimeríti! Mi az, amire egyfelől a legtöbbet vagyok hajlandó áldozni az erőforrásaimból, másfelől a legnehezebb (lehetetlen) lenne elválasztani tőle? És ez a két különböző irányból való megközelítés ugyanarra a dologra mutat? Felteszem, hogy ha nem ugyanarra, akkor még nem találtam meg a számomra leglényegesebb dolgot, és őszintén tovább kellene keresni ezt a valamit.

Ha pedig megtaláltam, esetleg sorrendbe állítottam a fontos dolgaimat a fentiek alapján, na akkor jöhet a legérdekesebb vizsgálat: összehasonlítani ezt a sorrendet azzal, amit képviselek a környezetem (család, munkahely, barátok) vagy éppen önmagam felé! Jó szórakozást!

0 Responses to “Az imádatról”


  1. No Comments

Leave a Reply