A toleranciáról

„Az egész világról a legkülönfélébb nemzetiségű és kultúrájú fiatalok ezrei találkoznak Budapesten. Közös céljuk az egység, mely egyben mindennapjaik törekvése és társadalmi tevékenységük mozgatórugója is. Egység a népek, különböző kultúrák, különböző társadalmi csoportok között, egység a generációk között is, a családban, csoportok és mozgalmak között, különböző felekezetű keresztények vagy különböző vallások követői között. Az egységnek számtalan útja van, amelyen már elindultunk, hogy az egyesült világ felépítésén munkálkodjunk.”

Olvasom a fenti idézetet a Piros Pirula Projekt írásában a Genfest nevű katolikus ifjúsági fesztiválról, és látom, hogy már ők is átlátnak a szitán. Vagy nézzük csak Benedek pápa megoldási javaslatát a pénzügyi válságra. A Római Katolikus Egyház a bibliai tanítás felől eltolódóban van a globalizáció propagandája és a New Age tanítása felé, ezt nyújtja a gondolkodásról egyre sikeresebben lenevelt, jámbor híveinek. Mindezt „Krisztus földi helytartója” vezetésével teszi az egyedüli Tanítóhivatal - pápai tévedhetetlenséggel.

Pedig akinek a helyét ő itt a Földön „tartja”, az a legkevésbé sem az ilyen jelenségekkel szembeni toleranciát tanította. A tolerancia ugyanis a hülyeség tora az igazság felett. Hogyan tolerálhatná az igazság a hazugságot?

Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból. (Jel 3,16)

Afterpost - „A jelenlévő pátriárkákkal és püspökökkel most (Mária) anyai oltalma alá helyezem a Közel-Keletet.” - mondta a pápa. Mintha lehetősége lenne bárkit és bármit ilyenfajta oltalom alá helyezni…

0 Responses to “A toleranciáról”


  1. No Comments

Leave a Reply