Biodiverzitás vs. multinacionális vállalatok

„El tudnánk látni magunkat élelmiszerrel a saját fajtáinkkal. Miért kell azt a sok szemetet behozni?” - modat a filmből egy gazdálkodótól.

„Az ENSZ Élelmezésügyi és Megőgazdasági szervezetének az adatai szerint az elmúlt évszázadban eltűnt a növényfajták 75%-a, és jelenleg az emberiség élelmezését 12 növényfaj és 5 állatfaj biztosítja” - Kiss Csilla, Védegylet.

Nem tudom, mondtam-e már itt a blogon: a multinacionális áruházláncokat azonnal ki kellene utasítani az országból! A kezdeti kellemetlenségekért később bőven kárpótolnának az előnyök! Zseniális kisfilm a biodiverzitás felszámolásáról a Védegylettől. A teljesebb megértéshez ajánlom Molnár Géza helyzetelemzését is elolvasni!

(A videó létrejöttét az Európai Únió támogatta. A videoban megjelenő vélemények és értelmezések nem tekinthetők az Európai Únió hivatalos állásfoglalásának, és kizárólag a Védegylet Egyesület felelősségét képezik. Tényleg?)

Ha a megoldás is érdekel, nézd meg ezt a videót is!

Afterpost: az ipar kutatásai megbízhatóbbak a függetleneknél - az EU-ban!

Afterpost 2: Okos kert lusta kertészeknek: ez a permakultúra

Afterpost 3: Mik azok az erdőkertek?

Afterpost 4: Film: Ételed legyen orvosságod, orvosságod ételed! (témák: ételeink kora, gémmódosítás, termőföld, víz és levegő kihísználása, műtrágya vs. egyéb ásványok hiánya, nővényvédelem, a főzés hatása vs. nyers ételek, szuperételek vs. szuperfogyasztás, meditáció, vegetariánus étrend, táplálékkiegészítők vs. gyógyszergyárak, gyógyszerek mellékhatásai, egészségügy 500 Mrd USD, marketing, állami szabályozás, felügyelet és hatóságok)

Afterpost 5: Egy cikk az élelmiszerárak emelkedéséről a klímaváltozás hatására. Szerintem a kérdés a biodiverzitás és az energiaárak kérdése nélkül aligha vizsgálható érdemben, persze ezekkel talán túl bonyolult lenne a környezetvédelmi cikk írójának a feladata…

Afterpost 6: Amerika után most már Új-Zélandon is új élelmiszerbiztonsági törvény - nagyon durva!

0 Responses to “Biodiverzitás vs. multinacionális vállalatok”


  1. No Comments
  1. 1 Plázastop! at Bonifert Zoltán blogja

Leave a Reply