Elmenni a pofonért… és továbbadni!

Meglepődve olvasom a hírt: hallani sem akarnak az oroszok arról, hogy előrehozzuk a hosszútávú gázszerződésekről szóló tárgyalásokat.”

A meglepetésem oka nem a hír tartalma. Nézzük a tényállást: 1, Magyarországon arányaiban jóval több gázt használunk, mint más európai országok, a hazai fogyasztásnak pedig csak egyhatodát termeljük meg, több mint nyolcvan százalékát a Gazpromtól szerezzük be hosszútávú gázszerződéseken keresztül. 2 Az orosz gáztól való függést a következő tíz évben nem fogjuk tudni érdemben csökkenteni. 3, Nem a magyar államnak van szerződése az oroszokkal, hanem a német tulajdonú E.onnak.

Na most akkor mi a …-ért álltak volna szóba velünk árcsökkentési témában az oroszok? Szerintem minden nap elrebeghetünk egy csendes imát az orosz és ukrán barátainkért, ha nem ér minket 2015-ig valami nagyon negatív egyoldalú szerződésmódosítás. És aki 2015-ben árcsökkentést remél, annak javaslom, ébredés után óvatosan nézze meg, mibe lóg a keze éppen… Bocsánat.

Afterpost: jó kis pikirt szöveget rittyentettem ide tegnap, erre tessék, ma olvasom, hogy Fellegi 6-7%-kal megemelte a háztartási villamos áram árát! Ha alkudni nem tudunk, árat emelünk - ennyire egyszerű, de tényleg! Aki tud jobbat, az szóljon!

1 Response to “Elmenni a pofonért… és továbbadni!”


  1. 1 Gábor

    Nagyon ott van… ügyes, ahogy kell ;-)

Leave a Reply