Leszakadtunk?

Olvasom a Napi Gazdaság oldalán, hogy a globális és a régiós ingatlanszektor már megindult, magyar ingatlanbefektetési piac azonban a szerencsétlen kommunikáció és az annak talaján növekvő országkockázat miatt még mindig nem jelent vonzó célpontot a külföldi befektetők számára.

Elsőre kézenfekvő lenne most egy kicsit megrugdalni a balliberális véleményformálókat és politikusokat, hogy minden adandó alkalommal rárontanak a hazájukra. És ez részben igaz is, de talán nem minden. Ehelyett szívesebben hinném azt, hogy a bankadó és társai, illetve a magánnyugdíjpénztárak vagyonának visszavétele (és ami még majd jön) vette el a kedvüket a hazánkban történő befektetésektől.

Bizonyára nagyon megviselné a társadalmat, ha „hirtelen” távozna a multinacionális cégek egy (jelentős) része. Ami bizonyára növelné a munkanélküliséget és a hazai összeterméket is. Mégis jobb lenne minél hamarabb túlesni ezen a fájó, de elkerülhetetlen „megtisztuláson”, hogy a magyar vállalkozások levegőhöz jussanak, felocsúdjanak, és átvegyék ezek helyét a gazdaságban. A multikról való leszakadást én ezért üdvözlöm, mert csak így lehet fenntartható gazdaságot csinálni. Aki esetleg nem ért egyet ezzel, az értékelje maga is a multik elmúlt 20 éves áldásos tevékenységének gyümölcseit…

0 Responses to “Leszakadtunk?”


  1. No Comments

Leave a Reply