Nekimenni a jegybanknak?

Döbbenten olvasom: nekimennének a 2/3-dal a Magyar Nemzeti Banknak? Csípjen meg valaki! Régóta mondom, hogy a globális válság(-ok) közvetlen okozója a jegybankok nemzetek felett álló, érinthetetlen kartellje!

A gazdasági szabadságharc győzelme valóban a jegybanktörvény alapvető megváltoztatása lenne:

„1, nem szabad új kölcsönöket felvenni, sem az államnak, sem a magánszemélyeknek. 2, az államadósságtól meg kell szabadulni: újra kell tárgyalni, és radikális csökkentés után a maradékot - adósságmentes pénzből - vissza kell fizetni. 3, sosem szabad áttérni a forintról az euróra vagy bármely más idegen pénznemre, ellenben állami monopóliumba kell venni az ország pénzkibocsátását. 4, az alkotmányban „örökre” deklarálni kell a nemzetközi pénzkölcsönző, pénzszivattyúzó intézményektől való függetlenséget (IMF, EU stb.). Ezen az úton bármely ország bármely kormánya sikerre van ítélve.”

A világtörténelem folyamán a jegybankok rendszerével szembeni, komoly ellenállások, lázadások miatt (világ-)háborúk törtek ki, császárokat, cárokat, elnököket, birodalmak vezetőit gyilkolták meg orvul… (Líbiának, Afganisztánnak és Iraknak is új jegybankja van - nos, mi is a közös ezekben az országokban?)

- o -

Hosszú interjú Simor Andrással, az MNB elnökével - Simor és az Európai Központi Bank félti a Magyar (=Magyar) Nemzeti (=Nemzeti) Bank függetlenségét a Magyar (=Magyar) Nemzet (=Nemzet) demokratkusan megválasztott kormányától. És az IMF-fel fenyeget, egyébként szerintem is, sajnos megalapozottan.

És hogy ebből mennyit ért az utca embere? Az első kommentek a HVG Facebook oldalán a fenti cikk postja alatt: Úgy látom, karácsonyra érik egy október 23-a… vidám, gyújtogatással egybekötött defenesztációval… / Újabb „főbírói” törvény…hiába no, vagy jogállam vagyunk, vagy mi? / Remélem Simor nem kap agyvérzést! Rajtunk röhög az egész eu. / Úgy látszik folytatódik Orsósék gyarmatosítási akciója. Ezen már viccnek is rossz, ami ebben az országban folyik. Sose lesz már vége? - és így tovább… Menteni a menthetetleneket?

Afterpost: Nem illünk bele a trendbe…

Afterpost 2: úgy látszik, sajnos nem tévedtem, a szuverenitásunk védelme ma selyemzsinórt jelent

Afterpost 3: Orbán egyelőre nem enged…

Afterpost 4: Beindult a nemzetközi propaganda-gépezet…

Afterpost 5: A csehek beintenek az IMF-nek? Az álmom egy közép-európai összefogás lenne a jegybankokkal szemben…

Afterpost 6: Böjte Csaba - Gondoltatok az államcsődről

Afterpost 7: visszavonuló Fellegi részéről • egyeztetett a miniszterelnök a jegybankelnökkel…

Afterpost 8: Az Európai Néppárt vezetői is beszóltak Orbánnak…

Afterpost 9: az IMF nem köt kompromisszumot…

0 Responses to “Nekimenni a jegybanknak?”


  1. No Comments
  1. 1 Bukásra ítélve? Avagy: vissza a karámba! at Bonifert Zoltán blogja
  2. 2 A szabadság ára at Bonifert Zoltán blogja

Leave a Reply