Teljesen abszurd szövetségi rendszer

„Nem értem, hogy (a bizottság) elsőként miért éppen egy olyan országgal szemben” gyakorolja kiterjesztett jogait, amely nem tartozik az euróövezethez, és mégis „mindent megtesz az államháztartási konszolidációért” - Orbán Viktor nyilatkozata

„Elkötelezett unió-párti vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy tökéletesnek látom az uniót, amely számos vonatkozásban teljesen abszurd szövetségi rendszer, de Magyarországnak ebben a politikai erőtérben van a helye, itt vannak a barátaink, itt vannak a szövetségeseink” – Kósa Lajos szavai.

Az abszurd melléknév jelentése a magyar értelmező kéziszótár szerint: képtelen, lehetetlen, kiszámíthatatlan, elidegenedett, értelmetlen, esztelen. Kósa Lajos fenti nyilatkozatában azt állítja, hogy nekünk az únióban, egy több vonatkozsában teljesen képtelen, lehetetlen, kiszámíthatatlan, elidegenedett, értelmetlen, esztelen szövetségi rendszerben van a helyünk, itt vannak a barátaink, szövetségeseink.

Tehát már a vezetőink is kezdik kapisgálni: a nyílt és cáfolhatatlan tények sorozata bizonyítja, hogy az európai folyamatok nem a tagországok érdekei szerint alakulnak. Mégis, egyelőre nem akarunk hinni a saját szemüknek, és nem akarjuk levonni a nyilvánvaló következtetéseket. Van egy pátoszos hozzáállás, egy aduász, miszerint az „európai értékek” megkérdőjelezhetetlen érvényre juttatója az Európai Únió. Elég csak az alapjogokra hivatkozni, melyekből a hatalom számára bármely állítás és annak az ellenkezője is levezethető. Hihetetlen, de ahogyan a matematikában vagy a fizikában ragaszkodunk a realitásokhoz, úgy az elvont fogalmakról való gondolkodás esetében ezekre nem tartunk igényt.

Ajánlott irodalom: Adrian Salbuchi: A készülő világkormány„Mindent megteszünk az új világrendért” - Putyin tervei az EU számáraDe ki választotta meg az Európai Bizottságot?És kiket képviselnek ezek az emberek?

0 Responses to “Teljesen abszurd szövetségi rendszer”


  1. No Comments

Leave a Reply