A menekültek befogadásáról

Nehéz ma a menekültkérdésről józan és emberséges véleményt mondani. De nem lehetetlen, hiszen csak utána kell nézni annak a valóságnak, ami elől ezek az emberek menekülnek. Aki az ilyen helyekről menekülőket válogatás nélkül visszaküldené oda, ahonnan jöttek, vagy akárcsak vélt vagy valós érdekei alapján válogatna közülük, az szívtelen gazember.

Miközben nem felejthetjük el a saját vélt vagy valós érdekeinket sem, amelyek szintén igazságot követelnek. Európaiként jogunk van a biztonságunk garantálását elvárni a mindenkori hatalomtól, legyen az a nemzeti vagy uniós jogalkotó, igazgatási szervezet. Nem lehet a határainkon megjelenő, azonosítatlan személyeket korrekt válogatás és a szükséges óvintézkedések megtétele nélkül beengedni az Európai Únióba.

Hol van az egyensúly az irgalom és az óvatosság egymásnak látszólag ellentmondó szempontjai között? Ott, hogy a menekültek kérelmeit a határnál a lehető legalaposabban meg kell vizsgálni és dönteni kell róluk a jogszabályok alapján. Továbbá egy nyilatkozatot kell mindenkivel aláíratni, hogy az Únió területén lemond az iszlám vallás mindennemű gyakorlásáról, és visszavonhatatlanul elfogadja a liberális törvényeket.

Aki a vizsgálaton biztonsági szempontból fennakad, vagy nem írja alá a nyilatkozatot, azt azonnal vissza kell fordítani. Aki beléphetett, de ezt követően bármikor megszegi vagy akárcsak ellene mond a liberális törvényeknek, vagy bármilyen a betiltott iszlám vallás gyakorlásának minősülő cselekményt követ el, azt ki kell utasítani az EU területéről, és ezt haladéktalanul végre is kell hajtani.

Az iszlám kulturájú vagy vallású személyek csak a teljes integráció szándéka és tényleges megvalósítása esetén maradhatnak Európában, mindenki mástól kíméletlenül és azonnal meg kell szabadulni. Ez eltarthat egy ideig, de határozott fellépéssel néhány éven belül megtisztítható lenne Európa az új és persze a régi, akár már állampolgárságot nyert bajkeverőktől is: az iszlám vallású emberektől.

Ajánlott irodalom: Az iszlám vezetők végre…

0 Responses to “A menekültek befogadásáról”


  1. No Comments

Leave a Reply