Oktatni a párkapcsolatot? Ki hallott már ilyet?

Hahó! Van itthon valaki? Régen elmúlt már a sötét középkor, amikor a szülők döntöttek a gyerekek házasságáról! Tizenegy éve a XXI. században élünk, és mindenki tudja, hogy akkor jár a legjobban, ha ebben a kérdésben (is) a szívére hallgat, mert ami a szívben van, az a jó és az a lényeg! És akkor itt egy ódivatú pártocska, amelyik az oktatási rendszer keretében taníttatni akarja a „felelős párkapcsolatot”!

De térjünk vissza a lényegre, hogy mi is van a szívünkben? Milyen minták alapján formálódtak az elképzeléseink, pláne a vágyaink - akár a párkapcsolat tekintetében? A felmenőink, rokonaink, az iskola, a barátok, a munkahelyi élmények és tapasztalatok alakították ki a tudatos és nem tudatos meggyőződéseinket és hiedelmeinket. Biztosak vagyunk-e abban, hogy ezek hosszú távon támogatóak és eredményesek-e, vagy sem?

A válaszért nézzünk körül egy kicsit! Mondjuk a saját szüleink párkapcsolatát lemásolnánk-e? Vagy a barátunkét? Esetleg valamelyik kollégánkét? Egyik oktatónkét, vagy egy művészét, esetleg - na jó, ez kicsit vicces lesz - valamely médiaszereplőét? Egyszerűsítsük a kérdést! Láttunk-e egyáltalán egész életünkben olyan párkapcsolatot, amit abszolut mintaként állíthatnánk saját magunk elé? Ha igen, elkértük-e ennek a titkát, receptjét?

Tegye fel a kezét az (na jó, elég egy alig észrevehető fejrázás is), akinek a személyes válasza a fentiekre a NEM szócska lett! Nekik ajánlom figyelmükbe Schlingloff Sándor tanfolyamát (katt ide!), ami egy hónapja már folyik péntek reggelente 8 órától. A lemaradás könnyen pótolható, a részvétel díjtalan!

0 Responses to “Oktatni a párkapcsolatot? Ki hallott már ilyet?”


  1. No Comments

Leave a Reply