Márczius tizenötödikére

„Ez az oka, hogy a nép tőlünk félt és engedelmeskedett, de a birtokos és értelmesség tudta, hogy meg kell hajolni a vész előtt időnkint, és az elvonul felettök, és ismét felegyenesedhetnek. Ezért mit sem tettek.” Tehát a terrorista forradalmi politika fő akadályai a tulajdon és a tudás!!! (”a birtokos és értelmesség”) Felismerjük a bolsevikok, vagy Mao Kulturális Forradalma, netán Pol Pot osztályellenség-ellenes, kulákellenes, értelmiség-ellenes kampányainak szellemi csíráját? Félreértésből levelezett ez a Szemere annyit Marxszal és Engelsszel?

Azok számára, akik a fenntartás nélküli tisztelettel és megbecsüléssel tekintenek az 1848-49-es szabadságharc promonenseire, ajánlom a következő irások elolvasását és meggondolását: Az 1848-49-es forradalom hajtóműve, a TERROR első rész, második rész, harmadik rész

Megjegyzés: annak ellenére, hogy magától értetődően elutasítom Bobkó Csaba világnézetét, a magyar szabadságharccal kapcsolatos kutatásait és következtetéseit figyelemre méltónak tartom. Sőt, az analógiát akár a most folyó ukrajnai forradalomra is értelmezhetőnek vélem.

Ajánlott „irodalom”: Marx, Engels, Kossuth, Petőfi

0 Responses to “Márczius tizenötödikére”


  1. No Comments

Leave a Reply